От х:

Днес в x:

Евгени Консулов и Милена Трендафилова са новите замкметове на Хасково

    Спецът по европейските проекти Евгени Консулов и спецът по специални проекти Милена Трендафилова са новите зам.-кметове на Хасково. Заповедите за встъпване в длъжност са им разписани от днес от градоначалника Добри Беливанов. Очаква се по-късно през деня, Беливанов официално да представи новия си управленски екип. Който изглежда ще бъде доста по-малоброен от стария.

    Зам.-кметовете са и ще останат само двама. В работата си ще съвместяват задълженията по няколко ресора.  Това е най-малката бройка заместници на Хасково от последните 16 години. Мандати наред в администрацията работеха по 4-ма замкметове, като някои бяха представени „на тъмно”. Като печално известният Димитър Тонев, назначен няколко месеца преди падането на стария кмет, за когото никой не разбра с какво точно се занимава.

    Новите зам.-кметове очертават приоритетите в община Хасково. Консулов е международен одитор по европейски проекти - един от най-големите експерти в тази област. Признава го дори и самия ресорен министър Томислав Дончев. Що се отнася до Милена Трендафилова, тя е лансирана като човек със сериозен опит в държавната администрация. Във визитката й обаче стои само странното „Директор на Специализирана дирекция” - длъжност, изпълнявана от нея в хасковската областна управа.

    Със зам.-кметовете започва попълването на вакантните места в общинската администрация. Веднага след изборите от там си тръгнаха десетки дългогодишни служители, включително и на ключови постове. Към момента местната ни администрация е без главен секретар, главен счетоводител и началници на няколко отдела. За длъжностите им ще има конкурс.

    Р.Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини