От х:

Днес в x:

Росица Кутелова: Боря се за намаляване на таксите за детските градини

Г-жо Кутелова, защо решихте да участвате в местните избори?

Аз съм човек, който не може да бездейства, виждайки как неговият град не се развива, гледайки как Хасково обезлюдява. Искам да виждам приятелите си по парковете и алеите, а не по Скайп и Фейсбук. Голяма част от младите хора напуснаха града, защото не виждат шанс за реализация тук.

За никого не е тайна че аз поисках промяна в детските градини-първо за таксите, после за качеството на храната, а и на самата материална база.

Промяната е възможна, постижима и аз ще направя всичко, което зависи от мен, за да я реализирам. Местните избори са пътят към нея.

Кое Ви прави по-различен кандидат от всички останали?

Хората трябва да кажат. Това, което мога да кажа аз е че съм последователна в действията си, имам ясни цели и приоритети. Аз съм майка, а всички сме наясно, че всяка една майка е способна дори на чудеса за децата си.

Какви са Вашите приоритети?

Основният ми приоритет са децата и всичко свързано с тях.

За да имаме в Хасково деца, трябва да успеем да задържим младите хора в града, а такава политика в момента не се води. Те трябва да получат сигурността, за да повярват, че могат да се реализират и в последствие да поискат да родят и отгледат децата си тук.

Интегрирането на хората с увреждане също е сред приоритетите ми. Зрелостта и развитието на едно общество си личат именно по отношението на това общество към хората с увреждания, от каквото и естество да са те. В момента Хасково не е добър град за живот на хората с увреждания. Имам множество идеи в тази насока, които след дни ще обясни в детайли.

Подобряване на качеството на образованието и материалната база на общинските училища и борбата с безработицата са останалите неща, които активно ще отстоявам.

Кое е първото, което ще предложите в общинския съвет?

Преразглеждане на таксите за детските градини. Това е на 100%. Да бъде преразгледан и променен начинът, по който се образуват таксите-въпросната постоянна такса, която към момента е 30 лева да бъде намалена, за да е посилна за всички. Първата причина, която беше изтъкната пред нас, които протестирахме, заради увеличението на таксите, бе поскъпването на храната. В следващия момент се повиши твърдата такса, в което няма логика. Никой не разбра защо общината взе това решение. Факт е че за много хора в момента таксата е твърде висока. Тези действия на кмета бяха поредния удар срещу младите семейства в града.

Кои са основните проблеми на града?

Проблемите на града нито са малко, нито пък са тайна за някого. С риск да се повторя ще кажа на първо място-таксите за градините, или казано по общо-местните данъци и такси.

Порочните практики, които има към настоящия момент за получаване на документ от ГРАО. Всеки, който е имал нужда от такъв, е наясно как бива задължаван да си плати всякакъв вид данъци,патенти и всичко което „дължи на общината".

- Безкрайната синя зона в града

- Бездомните живтни

- Липсата на политика за нтерацията на хората с увреждане

- Безработицата

Можем да продължаваме с изброяване на проблеми безкрай, но смятам, че по-градивно е да се съсредоточим върху решаването им. Това ще правим аз и моите колеги от листата на местна коалиция "Народен съюз, ВМРО-БНД, БДЦ".

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини