От х:

Днес в x:

6 месеца условно за димитровградчанин, набил хасковското Спешно

Димитровградчанинът Станимир Т. който на 14-ти март тази година наби лекари и сестра от хасковското Спешно, е осъден на 6-месеца условно от хасковския районен съд. Присъдата става автоматично ефективна, ако Станимир извърши ново престъпление в рамките на 3-годишния си изпитателен период. Подсъдимият се е признал за виновен, като присъдата му е постигната след споразумение и не подлежи на обжалване.

Относително леката, според потърпевшите, присъда е понеже пораженията на лекарите са преценени като лека телесна повреда. Един от битите - д-р Анчев, получи кръвонасядане под удареното си око, а колегата му д-р Ганашев пък бе сритан в крака, злополучна санитарка пък отнесла шамар. Всичко това, докато загриженият екип от медици се опитвал да спаси живота на димитровградчанина, който бил докаран по спешност, след като се натъпкал с успокоителните диазепам и ксанакс. В комбинация с алкохол този коктейл може да има фатален резултат, затова била подготвена й линейка, която трябвало при нужда да транспортира Станимир до токсикологията в Пловдив, обясниха тогава лекарите. Понеже не знаели дали не става въпрос за опит за самоубийство, медиците се опитвали не само да лекуват, а и да успокоят пациента. За благодарност той се нахвърлил с псувни и удари срещу тях. Макар да били едни от новобранците на Спешно, Ганашев и Анчев постъпили като истински ветерани - избегнали директната конфронтация и подали сигнал с паник бутон до полицията. Дошлите за секунди полицаи бързо закопчали буйстващия пациент, преди насилието да ескалира. Както се оказало, Станимир бил чест гост на отделението, обикновено след злоупотреба с лекарства, и винаги буйствал срещу лекарите. В този ден обаче попаднал на новобранци, които не знаели за предишните му изстъпления.

Случаи като тези обаче не са изключение. Само за тази година паник бутона е бил задействан поне 20 пъти, оплакват се от Спешно. В мнозинството от случаите проблеми са с близките на болни, но понякога агресорите са и хората, на които лекарите се опитват да помогнат, поясни началникът на отделението д-р Димитър Кючуков.

Р.Филев

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини