От х:

Днес в x:

Децата на Черноочене пяха на селищния празник

И тази година малчуганите на най-голямата в района Целодневна детска градина градина – „Знаме на мира“ село Черноочене повдигнаха настроението на селищния празник.

Те събраха овациите на своите родители и гости по време на тържеството, посветено на празника на Община Черноочене.

Пременени в костюми децата пяха, танцуваха и споделиха щастливи мигове с родителите си и дошлите на празника. Във вълнуващия музикален спектакъл се включиха дори най-малките.

Под ръководството на своите учителки, малките бяха подготвили с много обич празнична програма.

Директорът на ЦДГ „Знаме на мира“ Елмаз Апти заяви, че всяка година с голямо желание се включват в празника. Тези тържества са символ на разбирателството, добросъседството и привързаността към родните места. За това сме подбрали родопски песни, подчерта тя.

Елмаз Апти допълни, че през годините ръководството на Община Черноочене винаги е помагало на градините, където се полагат грижи за най-малките жители на общината. Нашето участие е и благодарност за усилията, обърна се към присъстващите тя.

Празникът продължава със свободни борби, където участие вземат и жени.

По традиция, всяка година през втората седмица на октомври, Черноочене се преобразява и посреща гости за празника. Търговци с шарени сергии са част от празничната атмосфера, както неизменните стрелбища и въртележки.

Исмет ИСМАИЛ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини