От х:

Днес в x:

Сидеров вилня в центъра на София

Скандал с участието на депутати от "Атака", предвождани от Волен Сидеров, се е разиграл тази нощ в центъра на София. Сидеров е обвинил търговци, чийто магазин се намира в близост до НАТФИЗ, че продават дрога.

Според Сидеров в малко магазинче – едно от така наречените клекшопове, се продавали наркотици и затова той предизвикал среднощна полицейска проверка.

Свидетели на случката разказват, че политикът е проявил агресия към собствениците на магазина. На любителско видео се вижда как депутатът от „Атака” Десислав Чуколов стои насред насъбрала се тълпа. Той снима и те снимат. 

В този момент мъж и жена се спрели, за да си купят цигари. Сидеров хванал жената за ръката и взел телефона ѝ. От Театралната академия излезли много хора и станал скандал. След това на мястото пристигнали и много полицаи, съобщава bTV.

По първоначална неофициална информация, той е ударил полицейски служител, съобщава Нова тв. На мястото на инцидента са пристигнали шефът на СДВР Младен Маринов и главният секретар на МВР Георги Костов.

От пресцентъра на МВР разпространиха следното официално съобщение:

Снощи, около 22:30 часа, на телефон 112 е бил получен сигнал, че депутати от парламентарно представена политическа сила във видимо нетрезво състояние, се държат грубо и арогантно със собствениците на магазин за алкохол и цигари на улица “Георги С. Раковски“ в столицата. На място незабавно са били насочени полицейски екипи. Пред пристигналите полицаи депутатите твърдели, че в магазинчето се продават цигари без бандерол и наркотични вещества.

Предприети са били действия по прекратяване на скандала, но словесните пререкания продължили. Служители от икономическа полиция са извършили проверка на търговския обект, като нерегламентирани стоки и незаконни вещества не са били открити.

На място е бил извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. Продължават разпитите на свидетели. Предстои доклад на събраните материали в прокуратурата.

Припомняме, че Волен Сидеров е подсъдим в дело за хулиганство заради инцидента налетище "Варна" от миналата година. По време на полета от морската ни столица към София възникнал скандал между Сидеров, депутати от „Атака“ и френската дипломатка Стефани Дюмортие. Ситуацията не се успокоила и след като самолетът се приземил, а на летището Сидеров ударил полицай.

Лидерът на "Атака"  твърди, че този процес е политически и има за цел да му попречи да се кандидатира за президент. Това не е единственият подобен случай, в който се Сидеров или членове на неговата партия се замесват. През пролетта на миналата година мъж твърдеше, че е бил тормозен от политика в столичен ресторант. Политици от „Атака“ крещяли в лицето на мъжа въпроси дали ще гласува за партията им, а накрая той бил и физически нападнат.

През 2010 г. Сидеров участва в друг „самолетен“ скандал. По време на полет от София до Франкфурт той обиждал обслужващия персонал. Заради инцидента във въздуха при кацането на самолета бил посрещнат от полицаи, които обаче също били обиждани от българския политик. Германската прокуратура започна разследване, което впоследствие беше прекратено.

На 17 септември Волен Сидеров стана баща за първи път.
 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини