От х:

Днес в x:

В димитровградското СОУ "Любен Каравелов" твориха от отпадъчна хартия в Глобално предизвикателство

Изображение 1 от 18

    Димитровградското СОУ "Любен Каравелов" стана част от Глобалното картонено предизвикателство в подкрепа на детската креативност. Начинанието, което се осъществява за пръв път в България, тук се прави по инициативата на 2 а и 2 б клас с ръководители Петрула Дончева и Стела Иванова.

    В продължение на седмица преподавателите, децата и техните родители твориха проекти от отпадъчна хартия - празни картонени кутии, велпапе кашони, използвани картонени опаковки и всякакви други материали за рециклиране. Така се появиха уникални къщи, роботи, животни, цветя, украси и др., - всичко това изработено с много въображение и желание.

    Днес в Лятната читалня на Градска библиотека "П.Пенев" се проведе деня на игрите - кулминацията, в която малките творци, техните учители и родители от показаха своето картонено предизвикателство. To е част от световна инициатива ,подкрепяща детската творческа мисъл, желание за игра и забавление. Освен от СОУ "Любен Каравелов", инициативата подкрепиха и няколко деца от ОУ "Алеко Константинов" и ОУ "П.Славейков".

    Картоненото предизвикателство е ежегодно събитие и се провежда за четвърта година, поясни класният ръководител на 2 б клас Стела Иванова. Досега в него са се включили над 90 680 участници от 46 страни по света. В България инициативата се провежда с благотворителна цел и преминава под наслов „Децата за децата”. До момента за участие са се отзовали 18 населени места. Така България се нарежда на 3-то място по брой участващи населени места след САЩ и Канада. Глобалното картонено предизвикателство е по идея на американската фондация Imagination Foundation.

    Инициаторите разказаха как е възникнало намерението и как са се регистрирали за участие класовете в картоненото предизвикателство. "Успяхме да запалим деца и родители, това е много ценно и важно, всички те работиха заедно в екип и така се родиха прекрасните творби, които виждате", коментира още Стела Иванова. Тя изрази надежда, че догодина на Глобалното картонено предизвикателство ще откликнат всички училища от Община Димитровград и че то ще бъде пак с благотворителна цел. Благодарности имаше за всички участници, а също и за Градска библиотека "П.Пенев" и детския отдел, които винаги подкрепят креативните идеи и начинания. Още снимки - разгледайте на нашата Фейсбук страница!

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини