От х:

Днес в x:

Измамниците с европари лъсват в интернет. Вестниците в събота

„24 часа": Къса дистанция между колите причина за катастрофата в тунела на Витиня

"От години не съм наблюдавал подобна дисциплина у шофьорите. Защо обаче това трябва да се прави винаги, когато се случи трагедия", коментираше опитният водач. Скоростта е намалена само в тунела, където се случи трагедията в четвъртък.

Несъобразена скорост и по-малка от необходимата дистанция между автомобилите е най-вероятните причини за зверската катастрофа в тунела, сочат първите данни от разследването. Работи се и по версия за разлив на гориво, за което свидетелстват участниците във верижната катастрофа.

Огледът на местопроизшествието продължи и в петък. Разпитани са десетки свидетели от колите, които участваха в най-масовата верижна катастрофа у нас. Тя бе наречена "безпрецедентна за България" в благодарствен адрес от здравния министър д-р Петър Москов към Бърза помощ, болниците и всички екипи, участвали в спасителната акция.

„Труд": Измамниците с европари лъсват в интернет

Случаите на измами с пари от ЕС ще лъснат в интернет и всеки българин ще има достъп до тях. За целта ще бъде внедрен обществено достъпен модул „Нередности" в Информационната система за управление и наблюдение на еврофондовете (ИСУН). Това предвижда Националната стратегия за превенция и борба с нередностите и измамите, засягащи интересите на ЕС във времето от 2014 до 2020 г.

През изтичащия програмен период подобен модул съществуваше в ИСУН, но той не бе публичен и само определени чиновници, работещи с еврофондовете, имаха достъп до него. Предвижда се още отделните ведомства да имат достъп до общи регистри за получени сигнали за нередности, а не с писма да се уведомяват помежду си.

„Стандарт": София става столица на IT бизнеса

"Дигиталната индустрия е една от най-добрите възможности за развитие на града. Чрез нея могат бързо да се създават нови компании, нови работни места и да се реализират младите хора", коментира кандидат-кметът. Тя подчерта, че София е градът с най-много семейства, които ползват интернет - 70% и се нарежда на едно от първите места в Европа по безплатен и качествен интернет. В програмата й за следващ мандат е залегнало създаването на специализиран отдел, който да подпомага IT компаниите в столицата, така че те да създават собствени продукти.

„Монитор" : "Бивол" бухалка на зеления рекет

Устойчива схема за медиен рекет, тормоз и очерняне са изградили пипалата на Зеления октопод Тома Белев и компания и представящия се за „морален коректив" сайт „Бивол".

Това лъсва от мейл, с който Агенция „Монитор" разполага. Той доказва, че т. нар. „зелени" действат в комбина с „биволите" Асен Йорданов и Атанас Чобанов, като първите играят ролята на поръчител, а вторите - на бухалка срещу опонентите им. Целта на целия сговор е да се затворят устите на хората, които дръзнат да се опълчат срещу самозваните еколози или на плановете им да се облажат от поредния милион, даден уж за природозащитни дейности. Кампанията по очернянето им продължава, докато мишените кандисат да престанат да се борят срещу Белев и компания. А ако не го направят, стават жертва на още по-масирана атака.

„Сега": 500 от бежанците в Гърция и Италия ще пристигнат у нас до Нова година

До края на годината България трябва да приеме 500 бежанци от Гърция и Италия съгласно приетия от Европейския съюз план за разселване на търсещите убежище в Европа. Това стана ясно от стенограмата на заседанието на правителството в сряда, на което вицепремиерът Румяна Бъчварова съобщи новината.

„Дума": Ненчев подгони и зам.-шефа на ВВС

Военният министър Николай Ненчев се закани и на заместник-командващия на ВВС бригаден генерал Анатолий Кръстев, заради негово изявление за договора с Полша за самолетите МиГ-29. Заместникът на ген. Румен Радев опроверга твърдението на Ненчев, че двата полски двигателя за МиГ-29, които ще ползваме временно, са безплатни. "Ще му потърся отговорност! Всичко, каквото съм казал, е истина!", изригна Ненчев.

Според ген. Кръстев обаче, поляците предоставят само 250 часа нальот за всеки двигател, а предложението на руската РСК "МиГ" е предвиждало двойно повече часове. Генералът каза още, че решението за договора с Полша е политическо.

„Капитал": Моделът "София"

Месец преди изборите София не изглежда особено развълнувана от идващия вот. Има плакати, има билбордове, има предизборни предавания и интервюта, но те изглежда да са важни предимно за медиите, в чиито каси влизат парите от партиите, а не толкова за избирателите в столицата. Далеч по-важни изглеждат безкрайните ремонти в различни части на града, които продължават вече над половин година и които бавно, но напълно откровено затвърждават това, което е ясно на всеки - ако не се случи нещо изключително, Йорданка Фандъкова ще бъде преизбрана за кмет, а ГЕРБ ще имат за трети пореден път мнозинство в общинския съвет на града.

„Новинар": ЕС започна квотното разселване на бежанците

Квотното разселване на бежанците в страните от ЕС започна вчера с изпращането на 16 еритрейци от Италия в Швеция. По въпросната схема на Брюксел страната ни трябва приеме 852 мигранти, като се очаква това да стане в скоро време.

Програмата предвижда да бъдат разселени около 120 000 бежанци, като в първия етап 50 000 души трябва да напуснат Гърция, а 15 000 - Италия, и да бъдат приети в други страни. През септември министрите на вътрешните работи на ЕС постигнаха споразумение "с голямо мнозинство" по въпроса, преодолявайки съпротивата на редица източноевропейски страни срещу предложените квоти.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини