От х:

Днес в x:

Кандидатът за съветник от БСП Виолета Желева: Избрах да остана и да работя за Димитровград!

Виолета Желева е кандидат за втори мандат общински съветник от листата на БСП - Димитровград. Председател е на Младежкото обединение на БСП. По образование е текстилен инженер, има магистърска стенен специалност ,,Политически мениджмънт". Омъжена, с едно дете.

Госпожо Желева, какъв беше изминалия мандат на ОбС -Димитровград, според Вас?

- Ако трябва да го определя с една дума – конфликтен. В Общинския съвет има представители на различни партийни формации и е нормално всеки да защитава своите принципи и идеи, но чрез ефективни дискусии и диалог. В повечето случаи обаче, сесиите протичаха в личностни нападки и безпринципни спорове. Честно казано, много пъти съм се срамувала от случващото се. Въпреки това, през изминалия вече мандат, общинските съветници бяха дейни и иновативни, приеха се многобройни стойностни и обществено значими предложения. Оценката обаче, ще оставя да направят избирателите.

Защо приехте предизвикателството да бъдете отново кандидат за общински съветник от листата на БСП?

- Обичам, Димитровград! Избрах да остана в родния си град, защото милея за просперитета му и този на димитровградчани. Според мен политиката е предизвикателство за хора, които се интересуват от бъдещето – своето и на другите, и правят усилия, за да бъдат полезни за обществото. Приемам работата като общински съветник за привилегия и кауза, за която трябва да се работи безкористно и честно. Аз ще продължа да работя така, както и до сега, за мен ще бъде огромно удовлетворение, ако моите съграждани ни се доверят още веднъж.

Като част от групата на БСП в местния парламент винаги сте се отличавала със социалната насоченост на своите предложения. В тази посока ли ще продължавате да работите, ако бъдете избрана в ОбС?

- Да, може би бях по-активна на социална тематика в изминалия мандат на Общинския съвет . На първо място, защото бях член на ПК „Здравеопазване и социални дейности“. Смятам, че добрите предложения трябва да идват от съответните комисии по ресори, спрямо проблематиката след предварителното им обсъждане. Такъв е бил и принципът ми на работа. Всяка моя идея съм я обсъждала с колегите и органите, от които зависи изпълнението й, за да може да се превърне в реално решение, което да е работещо, целесъобразно и в полза на хората. Но несъмнено водещо е това, че социалната идеология е тази, която изповядвам и като човек, и като член на социалистическата партия. Ще продължавам да работя в тази посока, защото по своята същност социалната политика отразява реални човешки отношения, вземането на решения за провеждане на определени социални мерки са същността на политиката, по този начин се признава ангажираността на гражданите, общината, фирмата, към носителя на социалния проблем. Най –добрата социална политика не е свързана само с изплащане на помощи, тя е -доброто работно място, кариерното развитие, повишаване на доходите. Заради това, ще работя и за намиране на решение на всеки един проблем свързан с добруването на града ни.

Кои решения на ОбС, предложени от Вас и колегите от БСП смятате за успех през изминалите 4 години?

- Не мога да степенувам по важност предложените от нас докладни, защото всяка една е обществено значима, според насочеността й. За всеки гражданин всяко решение има своята стойност. По – скоро като успешна мога да определя цялостната ни политика, която водихме през изминалия мандат и поведението на групата по време на сесии на ОбС. Въпреки, че ни определиха като „балансьори“ в местния парламент не сме залитали безпринципно към едно или друго решение. Подкрепяли сме всяко добро предложение на който и да е общински съветник или на кмета на общината, което ще доведе до позитивни резултати и е в полза на гражданите. Не сме целели количество внесени докладни записки, а те да бъдат съдържателни и конструктивни. Групата съветници от БСП бяхме последователни, диалогични и запазихме добрия тон при дискусиите в зала. Считам за значимо за един общински съветник не само провежданата от него политика, а същото така и да запази достойнството, морала и авторитета си.

Защо димитровградчани да се доверят на опита и младежката енергия, които съчетават съветниците от вашата листа?

- За да ни се доверят димитровградчани трябва да сме по- близко до тях и техните проблеми. Затова в нашата листа сме обединили представители на различните слоеве от населението. Всеки един кандидат за общински съветник е компетентен в своята област. Листата ни е балансирана между интересите на различните социални групи, съчетала мъдростта на миналото и ентусиазма на бъдещето. С нея показваме, че хората са най-ценният ни капитал.

И един последен въпрос- С какво кандидатите за съветници от БСП и кандидатът за кмет Тодор Тодоров могат да заслужат доверието на избирателя?

-Доверието все по – трудно се печели в днешно време. Гражданите загубиха вярата в доброто и надеждата за светлото бъдеще. По време на избори много често се спекулира с очакванията на хората с гръмки обещания. Затова сега няма да започна с това колко сме по-добри, по-можещи и т.н. от другите. Избирателят е информиран и може сам да прецени. Но, както и при предния въпрос споменах, за нас най-важното е близостта до хората и нормалното човешко отношение. Именно заради това, водим позитивна кампания с усмивка, без да омаскаряваме опонентите си. Нашият екип - кандидатите ни за общински съветници и за кмет на Общината, сме готови да водим политика, която ще обединява в името на хората - те са основния ни приоритет. За да оправдаем доверието им, ще бъдем разумни, справедливи и отговорни техни представители.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини