От х:

Днес в x:

Спасиха две момчета от зъбите на разбеснял се доберман

    Внезапно разбеснял се доберман нахапа две деца от Харманли. Инцидентът е станал вчера, сигнализираха наши читатели, роднини на пострадалите момчета.

    Те ни изпратиха и снимка с жестоките следи от кучешките зъби по ръцете и краката на 13-годишния Ивайло Петков, който е един от пострадалите. По разказа на майка му Деляна Петкова децата са били нападнати от черен доберман близо до магазин и кафене, докато се връщали от панаира. Момчетата не са предизвикали с нищо агресията на животното, а Ивайло дори е бил нападнат в гръб. Момчето е било спасено от по-сериозни наранявания благодарение на намесата на собственика на кафенето, който буквално е издърпал тийнейджъра от зъбите на кучето.

    „Децата са имали голям късмет,че наоколо е имало хора, които са помогнали да се разминат само с това от снимката, а можеше да е много по страшно... И ако и този път тази ситуация се размине пак, както всеки друг път, без да има наказани, нещата ще излязат извън контрол“, категорична е сестрата на другото нахапано момче - Александра Димитрова.

    Харманлийци разказват, че са виждали нееднократно жена да разхожда кучето-нападател в различни части на града. Тя често го пускала да тича свободно и вероятно този път го е изпуснала от поглед.

    По информация от община Харманли кучето не е безстопанствено. Още снощи доберманът е бил заловен от служителите на „Общинска охрана“ и е прибран в местния приют. Все още обаче не е потърсено от собствениците си.

    Полицията също е уведомена за нападението на животното над децата и родителите им ще подадат жалби срещу собственика му.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини