От х:

Днес в x:

Обвинен в убийство поиска отвод на съда, отложиха делото

Обвиненият в убийство Петър Желязков поиска отвод на целия Окръжен съд в Хасково на днешното първо заседание по делото. Председателят на съдебния състав Кольо Димитров си направи отвод, което доведе и до отлагане на делото. Причина за искания отвод е недоверие към хасковските магистрати, а подсъдимият Петър Желязков е подавал жалби както срещу вече бившия шеф на окръжното обвинение Иван Ванчев, така и срещу председателя на Окръжния съд Миглена Тянкова. Няма яснота обаче какво се е случило с тези жалби. Въпреки това съдебният състав се отведе, а това може да направят и останалите магистрати. В такъв случай делото може да бъде разпределено в друг съдебен окръг.

Петър Желязков е обвинен в убийството на Назми Шериф, извършено в Маджарово на 6 юли миналата година. Причина за скандала, довел до фаталния изстрел в лявото слепоочие на жертвата, било стадото му от стотина крави, което често навлизало в имота на Желязков. Съседите отдавна се карали за границата на имотите си, а мястото на колчетата, които ги разделят, били причина за редовни скандали.

Назми Шериф почина в пловдивска болница няколко дни след като бе прострелян, а Желязков бе задържан и му бе повдигнато обвинение в убийство.

При обиска в бунгалото му в Маджарово полицаите се бяха натъкнали на цял арсенал, включително пушка, преправена за бойна, както и много боеприпаси.

Петър Желязков има три присъди, и трите за нарушаване на обществения ред. Той е вдигал скандали в общината, в районния съд, в окръжната прокуратура, когато вилня пред вратата на окръжния прокурор Иван Ванчев.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини