От х:

Днес в x:

Петокласничка разпродава първата си книга благотворително

    Благотворителните жестове, които подхвана преди около година, петокласничката Нели Делева продължават. 11-годишната ученичка от училище „Христо Смирненски“ направи два благотворителни базара- на Коледа и за Първи юни, за които нарисува картички и после ги разпродаде, а събраните пари дари на нуждаещи се и болни свои връстници.

    Заради жестовете си Нели вече е наричана от малки и големи Феята.

    Най-новата й кауза е планирана за събота. С помощ от приятели и шефовете на майка й детето е успяло да издаде първата си книжка "Светът на мравките". Тя е приказка, съчинена от самата Нели и с илюстрации, нарисувани от нея.

    Първоначалната идея е била книжката да бъде продавана на пл. „Атлантически“, но заради лошото време, което сочат за събота синоптиците, приятелска ръка към благотворителната кауза на малката Фея е подала книжарница „Приятели“, която ще приюти инициативата в събота от 10 часа.

    Част от събраните средства Нели има намерение да задели, за да финансира издаването на новата книжка, която подготвя. Тя ще е също изрисуван от нея, но този път ще е с авторски стихотворения. Другата част от събраните пари Нели е решила да дари на Вангел Христов, който е със заболяването на Бехтерев и от години сам се грижи за дъщеря си.

    “Нека отворим сърцата си, нека покажем милосърдие и съпричастност, нека да дадем надежда. Благодаря ви предварително и ви очаквам аз Нели Делева.”Това е посланието на малката Фея, което тя е оставила във Фейсбук с покана за срещата на 10-ти октомври.

     Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини