От х:

Днес в x:

Министeрска грамота за фронтовак от Узунджово

    Военният министър Николай Ненчев изпрати в хасковското с. Узунджово грамота за фронтовака Тенчо Жечев Тенев. Тя е за приноса мукъм отбраната на страната и се връчва във връзка със 70-годишнината от края на Втората световна война.

    Грамотата си Тенев трябваше да получи днес по време на празничното събиране, организирано в селото от Фондация "Х&Д Джендър перспективи". Заради влошеното си здравословно състояние обаче узунджовецът не успя да присъства и от негово име представителят на Фондацията Андриана Иванова я връчи на Димитър Ничев, който да му я предаде лично. Иванова донесе за пенсионерите от Узунджово и поздравителен адрес от името на фондацията.

    Проявата в селото е част от проекта на фондацията „Да разрешим проблемите си заедно”. Той имат за цел да допринесе за преодоляване на социалното изключване на възрастните хора, както и за привличане на вниманието към възможностите и приноса на възрастните към обществото ни. По време на кампанията се дискутират теми за дискриминацията, домашното насилие, насилието над възрастните, речта на омразата и расизма. Във всяко от населените места, където функционират Групи за самопомощ и солидарност, е подготвена разнообразна програма.

    В по-леката част на дискусията в Узунджово гласовитите баби първо попяха, а после се и почерпиха.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини