От х:

Днес в x:

Върхът на лицемерието: Как се унижават, а после поздравяват тракийци

Едва ли може да се посочи по-драстичен пример за цинично лицемерие от изпратения от кандидата за кмет Георги Иванов поздравителен адрес до председателя на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов по повод Националното поклонение “Ден на тракийската памет”.

Подписът под този адрес е на същия човек, чиято група и мнозинство в Общинския съвет на Хасково на 25 април 2014 година публично и жестоко унизиха хилядите тракийци в Хасково, като отказаха да удостоят патрона на тракийското дружество “Георги Сапунаров” със званието “почетен гражданин на Хасково”. Предложението за това бе във връзка със 100-годишнината от рождението му. Това бе чисто морален акт на признание и благодарност, но явно Георги Иванов държеше да покаже кой управлява този град и как без негово съгласие нищо не се случва.

Нима кандидатът за кмет разчита на късата памет на тракийци? И то точно в “Деня на тракийската памет”?

Вероятно осъзнал грешката си, а може би и заради наближаващите избори, Георги Иванов все пак предложи почетният председател на Съюза на тракийските дружества Костадин Карамитрев за почетен гражданин.

Но злото бе сторено. Горчилката от публичното унижение над хилядите тракийци, които през 2001 година избраха Георги Сапунаров за свой патрон, остана. Останаха и думите на шефа на кметската съветническа група Албен Манджуков, изречени пред медиите след срамното за Хасково гласуване: “Не подкрепихме предложението Георги Сапунаров да стане почетен гражданин на Хасково, защото не смятаме, че е достатъчно заслужил”....

Сега този човек – Албен Манджуков, е под номер 2 в листата на Георги Иванов.

За да няма повече такива унижения, тракийци, помнете!

Димитър Шалапатов, кандидат за общински съветник в листата на ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини