От х:

Днес в x:

От амнезия: Хасковлия се преобърна на Е-80

    Служебен бус от Хасково направи зрелищни каваци на Е-80 малко преди зловещия поляновски разклон, където не  един и двама са завършвали последното си пътуване. От този сценарий на косъм се отърва и хасковлията Венцислав Карамфилов, който карал изтривалки за Харманли. Точно на спускането преди поляновския разклон, лентата му била засечена от изпреварващата по нанагорнището лека кола, пътуваща в обратно направление. Тя задминавала тир и заради габаритите му излязла дори от втората лента в своята посока, за да нахлуе в пътя на Венцислав. Последният инстинктивно завъртял надясно и полетял към пропастта отстрани. За щастие мантинелата била достатъчно здрава и отразила косия удар, а съобразилият се водач коригирал посоката с обръщане вляво. Разминал се на косъм с летящия срещу него автомобил, но в този момент му гръмнала дясната предна гума и бусът се преобърнал на няколко пъти по средата на пътя, за да завърши най-вляво. За щастие в насрещното нямало други коли защото иначе мелето би било неминуемо.

    Водачът е без драскотина, служебното Рено - учудващо запазено предвид обстоятелствата. Разбира се, не можеше да се движи на собствен ход, но затова си има Пътна помощ, които светкавично се озовала на мястото на инцидента, повикана от отцепващите движението полицаи. Органите на реда и пожарната бяха обезопасили целия критичен участък, като насочваха интензивния трафик на безопасно разстояние от преобърнатото возило. Необходимостта от регулировчици бе наложителна, защото напук на очакванията, Е-80 продължава да бъде предпочитаният път на юг. Въпреки че магистрала „Марица“ е готова, поне в частта си през хасковска област, тирове и леки коли използват стария път с интензивност поне 30 автомобила в минута. Заради колоните изпреварванията са почти невъзможни или пък завършват с инциденти като този. Самият Венци също имаше своя дан в случилото се - на въпроса защо не използва магистралата, водачът гледа няколко секунди в пълно недоумение, после само дето не се плесна по челото преди чистосърдечното „забравих“.

    Амнезията масово сполетява хасковлии, тръгващи на юг, потвърдиха и патрулиращите по Е-80 полицаи. Мнозина от нашенци пък си правили и тънки сметки. Ако се качат на аутобана, трябва да удължат пътя си с 8 км на север до пътен възел крепост Крепост, което им се виждало неоправдан разход на гориво. Така заради няколкото грамчета бензин или нашенска амнезия, рискуват мелета по пътя на смъртта. Тъжната ирония в случая е, че макар и по-дълъг, пътят по магистралата отнема по-малко време до Харманли и още по-малко време до Свиленград, без да се рискува попадане в трафик.

    Р.Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини