От х:

Днес в x:

Областният Станислав Дечев: Хасково отказва повече бежанци

    Хасковска област отказва да приема повече бежанци на своя територия. Това заяви на пресконференция днес изпълняващият длъжността областен управител Станислав Дечев. Заявлението му бе по повод “някои изказвания за кандидати за кметове, които се заиграват със страховете на хората”. Дечев не назова имена, уточни само, че става дума за кандидат-градоначалници на “големите градове в областта”.

    Той показа писмо от областния управител на Хасково до Държавната агенция за бежанците и до правителството от 21 юли тази година, в което се заявява категоричен отказ на територията на областта да се приемат повече бежанци, включително в Хасково.

    “В момента в лагера в Харманли има бежанци наполовина на капацитета. Бройката е непостоянна, но капацитетът няма да се увеличава”, обясни Дечев. Той допълни, че казармите в Хасково никога не са били дори оглеждани от Агенцията за бежанците за евентуално настаняване на чужденци в тях.

    “Позицията ми като изпълняващ длъжността областен управител е категорична - няма да позволя повече бежанци на територията на региона, включително в Хасково”, заяви още Станислав Дечев.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини