От х:

Днес в x:

Край на двувластието в МБАЛ: свалят д-р Запрянов, д-р Гелов шеф (обновена)

Край на двувластието в хасковската многопрофилна болница се очаква днес с провеждането на Общо събрание на акционерите, насрочено за 11 часа. Очаква се на него Бордът на директорите да бъде редуциран до трима – Ирена Узунова, д-р Паунов и д-р Гелов, а останалите двама директори – д-р Митрев и д-р Запрянов да бъдат освободени. Веднага след това трябва да се проведе и заседание на новия Борд, на който пък се очаква за изпълнителен директор да бъде определен хирургът д-р Гелов, а досегашният шеф д-р Запрянов да бъде освободен от дръжност. Досега болницата се управляваше и от двамата.

До двувластието в МБАЛ Хасково се стигна след като петчленният Борд на директорите с 3 на 2 гласа извърши същото упражнение преди няколко месеца. Оказа се обаче, че според устава на Акционерното дружество това трябва да стане с кавалифицирано мнозинство, тоест необходими са 4 гласа. Затова Агенцията по вписванията отказа да впише в регистъра новия шеф, а Бордът соломоновски реши МБАЛ да се управлява от двамата. С редуцирането на Борда от 5 на 3-ма този проблем изчезва, защото в него ще останат само тримата, подкрепили д-р Гелов за изпълнителен директор.

Разбира се, възможни са изненади на днешното събрание, но по информация на Haskovo.net предварителният сценарий ще бъде изпълнен по вода.

Тодор Кръшков

П.П. Малко след края на събранието на Борда на директорите в МБАЛ Хасково стана ясно, че предварителните прогнози за се сбъднали на 100 процента. По предложение на министерството на здравеопазването, което държи 92% от акциите, с решение на Общото събрание на акционерите Бордът на директорите е намален на трима души - председател д-р Паунов, членове д-р Гелов и Ирена Узунова. Малко по-късно на свое заседание новоизбраният Борд е определил д-р Гелов за изпълнителен директор на хасковската болница.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини