От х:

Днес в x:

Делото за грабежа с резачката пак не тръгна

    Делото срещу тримата нападатели в Малко градище, обрали и измъчвали с моторна резачка възрастно семейство, отново не тръгна днес в Хасковския окръжен съд. Причина за фалстарта бе отказът на адвокатката на един от подсъдимите да участва в процеса заради “разминавания в защитната теза”. Делото срещу тримата подсъдими се отлага за втори път, първият път бе насрочено за предварително изслушване за сключване на споразумение, но то пропадна.

    Така процесът срещу Стойчо Огнянов, Иван Георгиев и Васил Атанасов бе отложен за 29 октомври, когато ще има нов опит за съдебно заседание.

    Тримата подсъдими бяха арестувани за зверското нападение над Боню и Мавруда Добреви в първите дни на ноември миналата година. Маскираните нападатели първо смлели старците с чукове. После ги измъчвали с моторна резачка, докато бабата накрая признала къде са скътаните 2500 лв.

    Съдебните досиета на Стойчо Огнянов, Иван Георгиев и Васил Атанасов сочат, че и тримата имат многобройни осъждания зад гърба си. Най-дълга е криминалната история на 24-годишния Стойчо Огнянов, който се сочи като организатор на зверското покушение над старците. Той има множество присъди и криминални регистрации. Направил е и самопризнания .

    В папката по делото има и показания на анонимен свидетел, който уличавал тримата в тежкото престъпление. Според подсъдимите пък точно тайният свидетел е в основата на зверския грабеж.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини