От х:

Днес в x:

Николай Цонев взел имената на Патриотите, "Движение 21" и "Глас народен"

Лидерът на партия "Нова алтернатива" и бивш министър на отбраната Николай Цонев запазил името "Патриотичен фронт" и е подал заявление за патент в Патентното ведомство на 30 януари. Той е запазил в Патентното ведомство още "Движение 21" (с лидер Татяна Дончева) и "Глас народен" на Светльо Витков.

Това потвърди Цонев пред bTV тази сутрин.

Според него тези действия, малко преди местните избори, целели "установяване на справедливост", защото който нямал административен капацитет да си запази името, не трябвало да управлява.

Цонев е изпратил и писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, в което я уведомява, че ПФ "нямат право да използват това словосъчетание". Тя му отговорила, че използването на името не е в нейните правомощия. Цонев бе категоричен, че не могат да използват марката "Патриотичен фронт" без негово съгласие и че ако това се случи, ще понесат санкции.

За ПФ заяви: "Те не са патриоти, заблуждават обществото. Показаха го и с отношението си към бежанците, и с други неща. Не са си запазили името в съда и Патентното ведомство, следователно нямат достатъчно административен капацитет, за да участват в управлението.

Цонев е запазил името "Патриотичен фронт" в Софийски градски съд на 30 януари срещу 50 лв. и е подал заявление в патентното ведомство. Промишленият дизайн също е запазен на ниво ЕС.

Цонев пратил и писмо до Валери Симеонов и ЦИК. "И виждате, че те не участват в изборите с това име", констатира бившият министър и коментира, че заради действията му на 2 април Народното събрание е приело "закон за Валери Симеонов", който не дава възможност за създаване на партии с идентично име на вече създадени коалиции.

"Грешката и невежеството на Симеонов е, че мисли, че ще създавам партия. Аз нямам намерение да създавам партия "Патриотичен фронт". Аз съм председател на политическа партия "Нова алтернатива" и хората в нея смятат, че патриотите са тези, които обичат държавата си, а не тези, които насаждат етническа омраза."

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира по телефона разговора в студиото с думите:

"Какво да реагирам на тези объркани действия на този човек? Наистина ли сериозно смятате, че този човек може да придобие права, регистрирани 4-5 месеца преди той да регистрира марката. Наистина ли мислите, че той от патриотични подбуди иска да придобие знака на НФСБ? Наистина ли смятате, че не става въпрос за опит за рекет? За пари става въпрос... Тези патенти са абсолютно неоснователни и няма съд, който да ги уважи. Всичко това ми изглежда смешно. За мен той не е почтен. Идвал е в Бургас и е предлагал да се вклини в някаква коалиция. Явно добре е преценил възможностите на партиите, създадени от тв "Скат", но не ми направи добро впечатление и му отказах. Този човек е бил военен министър на България. Опазил ни Господ".

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини