От х:

Днес в x:

Водата в Меричлери пак негодна за пиене

Отново завишени нива на арсен в питейната вода на Меричлери са били констатирани в двете проби, направени след пуска на новия водопровод на стойност над 3 млн. лв., чиято цел бе да отведе от Димитровград до там чиста питейна вода. Това стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет в Димитровград .Питания по темата отправиха към кмета Иво Димов Катя Панева и Данчо Данев. Те се интересуваха дали градоначалникът е запознат с този проблем и какви мерки са предприети. Много граждани от Меричлери се обадиха, че в града отново са разлепени предупреждения водата да не бъде използвана за пиене и готвене, каза Катя Панева.

Иво Димов отговори, че първата проба е направена през август и действително е констатирано леко завишение в нивото на арсена, което обаче е в пъти по-малко с това, което е било преди. Малко над нормата е показала и втората проба. Предстои в близките дни да бъде направена и трета, като се надявам, че при нея нещата ще са в норма, заяви кметът. Той обясни проблема със старата водопроводна система в Меричлери и натрупаните по тръбите наслагвания.

Припомняме, че проблема с негодната питейна вода в Меричлери възникна през 2010 година, когато бяха установени първите проби на завишен арсен в питейната вода.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини