От х:

Днес в x:

Светослав Стойков - временен кмет на Община Димитровград

    Светослав Стойков ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на Община Димитровград до полагането на клетва от новоизбрания градоначалник след местните избори на 25 октомври. Това реши Общинският съвет в Димитровград днес на последното си за този мандат заседание.

    Освен  Иво Димов, в изборите ще участват и още 13 кметове на малки населени места в общината. На тяхно място също бяха одобрени заместници след промени в докладната и дебати в залата.

    Последната сесия на този Общински съвет започна в позитивен дух. От името на "Да за Димитровград" Калина Монева поднесе на всички свои колеги в залата по една детска рисунка под формата на картина. Творбите са дело на малчуганите, участвали в конкурс, обявен преди време от коалицията.

    Съветникът Иво Георгиев призова колегите си да подкрепят шампиона по културизъм Добри Делев, който днес започва участие в "Мистър Олимпия". Георгиев дори предложи Делев да стане почетен гражданин на Димитровград. 

    Последваха дълги питания към кмета на Общината по актуални теми, свързани с ремонти, отпускане на финансови средства, данъци и др. Очаквано дебатите прераснаха в предизборни спорове и се отклониха от въпросите.

    Към дневния ред от 9 точки бе добавена една нова - за отпускане на финансови средства за двойки с репродуктивни проблеми. Не бе приета в дневния ред докладната на Тодор Ташев за отказа на Община Димитровград да се присъедини към ВиК- асоциацията.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини