От х:

Днес в x:

Унгария разположи вагон с бодлива тел на границата със Сърбия

Унгарската полиция разположи вагон, покрит от едната страна със седем намотки бодлива тел, на границата със Сърбия край Рьоске, за да затвори пролука в граничната ограда, предаде Асошиейтед прес.

С падането на мрака полицаите избутаха вагона по релсите, които през последните седмици бяха най-популярния път за мигрантите, влизащи в Унгария пеша. Товарният вагон запълни пролуката в четириметровата стена.

Властите искат тази част от границата да бъде блокирана с товарен вагон, за може железопътната линия лесно да се отваря за рядко преминаващите влакове и след това да се затваря. През последните седмици Унгария отмени движението по линията поради непрекъснатото присъствие на стотици мигранти, използващи релсите, за да се придвижват на север.

Мигрантите все още могат да влязат в страната през близкия контролен пункт. Изглежда, че властите са решили тази нощ да помогнат на колкото се може по-голям брой от тях да достигнат Австрия, вместо да ги задържат в унгарски центрове за регистрация, отбелязва АП.

Стотици мигранти бяха отведени с автобус от границата до близката гара в градчето Рьоске. Там властите ги уведомиха, че ще бъдат откарани на северозапад до унгарската граница с Австрия.

Източник: http://novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини