От х:

Днес в x:

Овчар рецидивист преби зверски старица за 200 лева

Овчар рецидивист зверски преби и ограби 78-годишна старица от Ивайловградското село Попско, съобщиха от полицията. „Бабата е със синини навсякъде по тялото, има кръвонасядания по лицето и е много изплашена“, разказа кметският наместник на селата Попско, Бубино, Пашкул и Черничино Ахмет Юсеин.

След като била прегледана в Спешна помощ и се разбрало, че животът й е вън от опасност, тя отказала да зареже къщичката си, за да влезе в болница. Понеже бабата няма деца, племенниците й от Крумовград пристигнали още тази сутрин, за да я приберат при себе си, разказа кметският наместник. Баба Пенка обаче категорично отказала.

28-годишният Миланчо, както всички в селото го знаят, нападнал самотницата баба Пенка малко след полунощ.

Жената обяснила на селския управник, че малко след полунощ чула, че кучетата лаят, а по стълбите се тропало. Помислила, че котките са направили някакви поразии. Отворила вратата и върху й като чук се стоварил юмрук. После вратата била изритана и маскиран мъж, с ръкавици, нахлул в дома й. Блъскал я по лицето, удрял главата й в стените, стискал я здраво за врата и крещял: Дай парите!

В крайна сметка нападателят се докопал до желаната плячка - скътаните й спестявания от 200 лева.

Милан е от турски произход, живеел в малка къщичка до кошарите на километър от селото, наследство от баща му, заедно със съпругата си и 5-годишното им дете. Препитавали се като гледали крава, теле и няколко овце. „Миланчо е известен крадец. Лежал е дори в затвора за това“, разказаха хора от селото. Известно време бил при родителите си в Крумовград. Хората от Попско обаче чували, че и там не спрял с обирджийството. Кражбите зачестили и в тяхното село, когато той се върнал в овчарника преди месеци. „Два пъти в седмицата се подписваше в кметство, защото е в пробация. Често му говорех, че е млад и има време да се поправи, да спре с лошотията. Докато е при мен, е по-нисък от тревата, а виж какви ги сътвори“, кахъри се кметският наместник Юсеин.

Управникът разказа, че още щом се окопитила, баба Пенка Шишманова успяла да потърси помощ от свой съсед, а той разбрал за случилото се от полицията около един часа вчера. Старицата направила пълно описание на нападателя, освен това го разпознала и по гласа.

Кметът чул тази сутрин, че полицията хванала топлите следи на наглия обирджията. Открили колата му, зарязана на пътя между Харманли и Любимец, но той бил духнал някъде из баирите. В момента нападателят се издирва на територията на ОДМВР Хасково, уточниха от полицията.

Близо стоте жители на Попско и околните села обаче са категорични, че повече не искат да чуят за Милан и предупреждават да не им се всяка пред очите.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини