От х:

Днес в x:

Работници срещу политическо назначение на Лукарски

Работници от българо-руското предприятие, базирано в Пловдив, "Автоелектроника" се обявиха срещу смяната на директора си с човек, предложен от СДС, чрез открито писмо до министъра на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски, председателя на ДСБ Радан Кънев, председателя на предизборния щаб на РБ Найден Зеленогорски и синдикатите КТ "Подкрепа" и КНСБ.

Досегашният директор е инж. Славчо Терзиев. На 30 април 2015 г. министър Лукарски издава заповед за смяна на членовете на българската част на съвета в предприятието и назначаването на нов генерален директор - д-р Георги Даракчиев.

С тази заповед "рязко се покачи напрежението сред всички работещи в предприятието. Хората са силно обезпокоени за тяхното бъдеще. Ние, от името на всички работещи в предприятието, настояваме да бъде продължен мандатът на сегашния генерален директор инж. Славчо Терзиев", пишат от завода до Лукарски.

Работниците заплашват със стачка, ако Лукарски откаже да се срещне с тях. Те са категорични, че, за разлика от Терзиев, новоназначеният директор е партийно назначение и че министърът превръща "всички държавни фирми в "хранилки" за партийните си кадри".

Те допълват:

В писмото от 2 септември, подписано от М. Дойчева, К. Мичева, Б. Сахагян и Т. Колешева, се подчертава, че сегашният директор не е партийно назначение, а работи в предприятието от основаването му.

OFFNews изпрати запитване до министър Лукарски чрез пресцентъра на Министерството на икономиката във връзка с писмото. В момента, в който получим отговор, ще го огласим.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини