От х:

Днес в x:

Жителите на Мадан бранят с подписка освободен от работа медик

Инициативен комитет в Мадан за няколко часа събра над 300 подписа в защита на освободен от работа медик в Спашна помощ в миньорския град.

Местните хора са възмутени, че Младен Михайлов, който преди това 10 години е бил минен спасител, в края на август е освободен от здравното заведение. Хората го познават и искат той да се върне на работа.

“По време на бедствията, този медик си даде здравето за хората. Дни на ред беше в тяхна полза, и не само тогава, а за благодарност е освободен точно на празника на града и миньора“, коментираха от инициативния комитет. Инициаторите са сигурни, че подписката ще бъда подкрепена от няколко хиляди души и са  готови и на радикални действия в защита на медика, ако не бъде възстановен на работа.

Михайлов е бил назначен на временен договор на щат, който е за доктор. Временно изпълняващият длъжността директор на "Спешна помощ" в Смолян д-р Чавдар Търънски заяви, че  не става въпрос за уволнение, а за изтичане въпросния договор. Според него няма нищо лично в освобождаването на Михайлов, който през последната година работел в спешното звено на срочни договори за по 6 месеца. За мястото в Мадан обаче се появил млад лекар, който вече бил назначен.

По думите му преди време Михайлов ползвал едногодишен неплатен отпуск, за да може да работи отново в мината и да набере нужния стаж за пенсиониране  втора категория. След това отново се върнал в "Спешна помощ" като пенсионер и на срочен договор.

Според защитниците на освободения фелдшер обаче в момента в здравното заведение работят и други пенсионери, които дори имат решение от ТЕЛК, а друг лекар е назначен на четири часов работен ден.

Самият Михайлов отказа всякакъв коментар по случая.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини