От х:

Днес в x:

С двама нови почетни граждани се сдоби Димитровград

    С двама нови почетни граждани се сдоби Димитровград днес. Диригентът Доцо Вътков и дългогодишният лекар Марко Лафчийски бяха удостоени със званието на тържествена сесия на Общинския съвет. Д-р Лафчийски не успя да присъства лично на церемонията по здравословни причини.

    Другият почетен граждадин - маестро Доцо Вътков благодари от сърце за признанието. Сподели, че то не би било възможно без музикантите на Забавно-духовия оркестър на Димитровград, без номинацията на Общината и без единодушната подкрепа на съветниците при вземане на решението.

    "Предпочитам да дирижирам 100 концерта, отколкото да съм на тази трубина", сподели развълнуван маестрото. Разказа, че вече четвърт век живее и работи в Димитровград, а творческата му дейност е близо 60-годишна. Припомни, че града има един от най-добрите Духови оркестри у нас и е повод за гордост. 80-годишният музикант заяви, че дарява нотните си текстове, събирани в годините на Димитровград.

    Тържествената сесия на започна с поздравления от председателя на ОбС Стефан Димитров и кмета Иво Димов. Думата бе дадена и на представителите на делегациите, гости за празника на града. Те са от Турция, Гърция и Хърватска.

    По традиция своите поздрави за рождения ден на града отправиха и представители на различните сесийни групи в местния парламент - ГЕРБ, Да за Димитровград, БСП и ЕНП, както и независимия общинар Данчо Данев. В словата си общинарите наблегнаха на създаване на по-добра бизнес среда за града, разкриване на нови работни места, поглед към родното място и повече позитивни емоции за хората на Димитровград.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини