От х:

Днес в x:

Помагат на димитровградското семейство, останало без жилище след пожара

    Засегнатото от пожара семейство с дете на 3,5 години вече е настането в общинско жилище, то ще остане там колкото време е нужно, съобщи днес кметът Иво Димов. Наета е фирма, която ще смени безплатно дограмата на жилището, което се намира на 7 етаж и е най-засегнато от огъня. След снощния пожар то се нуждае от сериозен ремонт. Пламъците опушиха и апартамента на 8 етаж.

    От Общината са изпратили и помощ при почистването на апартамента на 6 етаж, от където тръгна пожара. Психично болните майка и синове периодично палят огън в стаите, няма ток и вода там от години, липсва и покъщина.

    Внесена е и докладна в Общинския съвет за подпомагане на засегнатите с еднократна финансова помощ в размер на 360 лв. Предложението ще бъде разгредано на сесия в края на месец септември.

    Общината е с вързани ръце и няма механизъм, с който да се справи при подобни проблеми, коментира Димов. Според него, редно е държавата - съд и прокуратура да реагират по-адекватно при случаи на хора с психични проблеми. Димов заяви, че в Димитровград има 5 или 6 подобни случая, които са потенциално опасни и да предизвикат ситуация като снощната.

    Припомняме, че единствено с прокурорско постановление подпалвачът и семейството му могат за няколко дни да врезнат в специализирано заведение. След излизането им от там, ситуацията се повтаря.

    "Не бива да чакаме последния момент, да се случи най-лошото, за да реагираме", коментира още градоначалникът. Най-вероятно по случая ще има образувано досъдебно производство.

    Междувременно стана ясно Районна прокуратура - Димитровград е настанила двама братя в Центъра за психично здраве в хасковския кв. "Болярово", съобщават от Апелативна прокуратура - Пловдив. 

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини