От х:

Днес в x:

Летният ад се завръща, жълт код за опасно време в Хасковско

Жълт код за високи температури е обявен в 20 области на страната за 1 септември, сочат данните на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. При обявен жълт код за високи температури е възможно появата на здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Предупредителният код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Монтана, Габрово, Русе ,Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Хасково и Ямбол.

В по-голямата част на областите максималните температури ще са 34-38 градуса.

За района на Хасково местната синоптична станция прогнозира стойности около долната граница – 34 по Целзий, за областния град дори 33. Тези градуси ни доближават до температурния рекорд за тази дата, регистриран през 1938 година – 35.3. Направо студено пък е било в Хасково на 1 септември 1979 г. – едва 8.8 над нулата.   

Атмосферното налягане днес ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.  

По Черноморието максималните температури ще са между 29° и 31°. Температурата на морската вода e 25°-27°. Вълнението ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево и топло. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 20°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево и тихо. Временни увеличения на облачността ще има в четвъртък и петък. Максималните температури ще са предимно между 33° и 38°.

Тази година през септември се очаква средните месечни температури да бъдат около и над нормата.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини