От х:

Днес в x:

Автомобилните красавици на миналия век на изложение в Баните

    Най-красивите и елегантни модели автомобили на миналия век си дадоха днес среща в Минерални бани. Там се провежда изложение на ретро коли, а парадът е в рамките на празника на красотата и минералната вода.

    На паркинга пред общината бяха паркирани излъскани като за изложба автомобили, избрани сред легендарните модели на Мерцедес, БМВ, Фиат, Форд, Ситроен.

    Изключително атрактивно бе пристигането на офицери от София със Ситроен, познат от филмите на Луи дьо Фюнес. Макар и цивилни, те бяха нахлупили характерните шапки на френската полиция. „Минахме покрай полицаите на влизане в селото и отдадохме чест, а те ни отвърнаха”, разказа собственикът на ретро автомобила Сергей Лалов. За допълнителна автентичност в колата звучеше френски шансон.

    Сред наредените на изложението коли имаше няколко Ситроена. Особено лъскав и наперен бе модел от 1969-а на Димитър Сотиров от Брястово. Той всъщност реконстуирал автомобила и от четириместен го направил двуместен. За целта издължил двигателния отсек и колата наистина изглежда много елегантна.

    Особено възхищение предизвика пристигането на Николай Колев – Бижуто от Варна, чийто Мерцедес от 30-те години на миналия век величествено се плъзна покрай конкуренцията и паркира скромно в края. „Това е може би най-титулувания автомобил от всички”, коментираха феновете на ретрото.

    Варненецът пък паркира колата и подметна небрежно: „Мисля да се поразходя из селото. В колко часа ще е награждаването, за да знам кога да дойда”.

    Сред паркираните пред общината излъскани ретро возила липсваха коли на хасковския градоначалник, който също е голям техен почитател. Сведущи обясниха, че той не изпращал свои автомобили поради вражда с кмета на Баните.

    Тодор Кръшков

      

         

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини