От х:

Днес в x:

Бомба в центъра на Хасково - нито човек, нито дори твар

    Сякаш неутронна бомба удари центъра на Хасково днес. Тази сутрин по Главната и дори в пресечките нямаше жива душа. Липсата на хора е направо изумителна в този период на годината. Обикновено главната причина за обезлюдяване е прекалената жега или студ. Сега обаче това не може да бъде обяснение за пустотата в центъра.

    Дори магазините с големи табели с надписи „разпродажба“, „ликвидация“, „намаление“, „много голямо намаление“, се оказаха недостатъчно примамливи за клиенти. За това се оплакаха и самите търговци пред Haskovo.net преди две седмици. По традиция в края на август приключва отпускарският сезон, хората се завръщат от почивка и започват да щъкат активно из центъра – за шопинг, на кафе с приятели, а родителите започват да оглеждат витрини и магазини заради предстоящите покупки за децата за наближаващата учебна година. Това обаче не се случва, както може да се види от снимките.

    Освен това остават броени дни до празниците на Хасково, а предишни години доста преди началото им, в центъра се забелязваха тълпи от хора. Тази година обаче градът тотално обезлюдя, сякаш неутронна бомба е унищожила живота.

    Дори и вечните обитатели на центъра – бездомните кучета липсваха в пустошта.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини