От х:

Днес в x:

След 11 г. суша ВиК прекарва вода на баба Тянка

    След 11 години с пресъхнала чешма, 78-годишната баба Тянка Петева най-после отново ще има вода в дома си. Това става след като от ВиК Хасково реагираха на публикация в Haskovo.net и решиха да прекарат отделен водопровод за възрастната жена, която повече от десетилетие мъкне туби с ръчна количка от кърска чешма на повече от километър.

    До 11-годишното безводие се стигнало след като собстевният син на възрастната жена – Генчо Петев, врътнал кранчето на майка си. Макар да са в една къща на бул. “България” 8, тя е разделена на две самостоятелни жилища с отделни входове – в едното е синът със семейството си, в другото – баба Тянка.

    Според Генчо Петев той “затапил” майка си едва преди три месеца, и то след като установил, че тя полива зеленчуците в градината с вода от чешмата, а я плащал той. Всичките съседи на старицата обаче опровергаха думите му и потвърдиха пред репортер на Haskovo.net, че от 11 години гледат как баба Тянка се мъчи с тубите за вода. А “зеленчуците в градината” представляват десетина корена домати и няколко лехи с цветя.

    Още в деня на публикацията “Син мъчи родната си майка 11 години без вода” от Вик изпратиха специалсти, които да проучат откъде да прекарат собствен водопровод за възрастната жена, с отделен водомер, за да не зависи от капризите на сина си. Оказа се, че най-удачно е това да стане от тръбата под улицата. Днес работници на водното дружество копаеха канал край къщата, по който да мине тръбата до чешмата на бабата. Още днес или най-късно утре от чешмата на възрастната жена отново ще потече вода.

    След 11 години мъки.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини