От х:

Днес в x:

Маскиран ограби баба посред нощ в дома й, тя го млати с бастуна

    Маскиран нападател ограби 70-годишна жена в хасковското село Конуш около 4 часа сутринта вчера, съобщиха от полицията. От старицата са отнети златен синджир, 70 лева и мобилен телефон.

    Нападната жена е баба Гина Кинаджийката, както я наричат в Конуш, защото преди години пускала филмите в селото. След нападението жената е била прибрана от сина й в Хасково, защото била много уплашена, казаха съседи.

    Райчо Митрев е един от първите, потропал на вратата на баба Гина вчера сутринта след обира. Разтрепераната жена му разказала как я нападнал маскиран мъж, но тя го познала по гласа. Бил известен разбойник в селото, който не трябвало “да излиза от затвора”, по думите на Райчо.

    Самият Райчо определя себе си като “селския пияница”, но кротък, не посягал на никого. Често навестявал бабата да си иска ракийка, като в замяна цепел дърва, помагал едно-друго из двора.

    “Онзи първо позвънил на втарата, после се метнал през оградата. Заплашил я с нож. Блъснал баба Гина, тя паднала и си ударила главата. Имаше и кръв. Тя обаче успяла да стане, ударила го по главата с бастуна и се заключила в стаята”, разказа Райчо Митрев това, което чул от възрастната жена.

    Според хората от селото нападателят е бил задържан, макар от МВР да не съобщават за ареста на обирджията.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини