От х:

Днес в x:

Общината напътства кърджалици за разделното събиране на отпадъци

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

        

Община Кърджали ви уведомява, че на територията на нашия град, съвместно с организацията за оползотворяване на опаковки „Булекопак” АД, са разпределени нови контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки, тип „иглу”. Зеленият контейнер е за стъклени отпадъци и в него имате възможност да изхвърляте всякакви видове стъклени буркани и бутилки. В жълтия контейнер се събират хартиени, пластмасови и метални отпадъци. Обръщаме Ви внимание, че трябва предварително кашоните да сгъвате, а пластмасовите бутилки да смачквате, с цел намаляване на обема им.

Община Кърджали Ви призовава да подходите отговорно към екологосъобразната система за разделно събиране, като поставяте отпадъците си в съдовете, а не около тях, да използвате цветните контейнери по предназначение и да не изхвърляте в тях битови отпадъци, прозоречно стъкло, силно замърсени и опасни отпадъци, които могат да предизвикат запалването им.

Убедени сме, че с общи усилия можем да спестим природни суровини и енергия и да направим нашето населено място по-чисто и красиво.

Община Кърджали

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини