От х:

Днес в x:

ВиК със светкавична реакция, пускат вода на баба Тянка

    ВиК Хасково реагира светкавично на публикувания преди броени часове в Haskovo.net материал “Син мъчи родната си майка 11 години без вода”. Малко след публикацията от водното дружество изпратиха служители, които да решат на място откъде да се прекара вода на възрастната жена, която повече от десетилетие мъкне с ръчна количка туби с вода от кърска чешма на повече от километър от дома й. Не знаехме нищо за случая, от вас научихме, казаха служителите от ВиК.

    Пред хората на ВиК 78-годишната баба Тянка показа нотариалния акт, според който тя и покойния й съпруг даряват целия имот на сина си Генчо Петев. До смъртта си обаче оставам с права върху имота, обясни възрастната жена. Съпругът на баба Тянка – Захарий починал преди 14 години.

    Няма обяснение как партидата е била прехвърлена на името на сина преди 13 години, без да е бил представен нотариален акт.

    От Вик обясниха, че ще прекарат вода на възрастната жена в близките дни. Вероятно ще се пусне отклонение от водопровода под улицата. Баба Тянка няма да плаща нищо за това, уточниха от ВиК

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини