От х:

Днес в x:

Започна масов шантаж на потребителите от сайта Ashley Madison

Изтичането на базата данни от сайта за извънбрачни запознанства Ashley Madison подготви почвата за шантаж. Базата данни може да изтегли всеки поне малко грамотен потребител. Внимателното й изучаване дава съвсем лесни обекти за шантаж, понеже там са записани адресите на електронните пощи за 32 милиона души (около 35 милиона акаунта).

Много специалисти по информационна безопасност съобщиха, че е започнало масовото изпращане на електронни писма от изнудвачи. Някои от пощенските провайдъри дори обновиха спам-филтрите, за да филтрират съобщенията от подобен вид.

Неизвестен изнудвач "с прискърбие" съобщава на своята жертва, че информацията от Ashley Madison е в негови ръце. За да не съобщи тази информация на неговата съпруга, изнудвачът иска превеждането на 1 биткойн на адрес 1B8eH7HR87vbVbMzX4gk9nYyus3KnXs4Ez. Всъщност, трябва да се преведат 1,0000001 BTC, за да може мошеникът да разбере кой е платил. Навярно на следващите жертви трябва да преведат 1,0000002 BTC, 1,0000003 BTC, 1,0000004 BTC и така нататък.

Брайън Кребс (krebsonsecurity.com/) е взел интервю на един от потребителите на Ashley Madison, който е получил съобщение за откуп. Баща на три деца с десетгодишен брак си намерил омъжена любовница в Ashley Madison с която бил близък "физически и емоционално", а сега не знае как да постъпи, понеже се страхува, че след първия откуп ще последва следващ и в крайна сметка всичко.

Компютърните експерти предупреждават, че шантажите едва сега започват. Хакерите разполагат с 300 GB още непубликувани файлове, включително интимни фотографии и кореспонденция.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини