От х:

Днес в x:

Въгларово: ВиК ни реши проблема - спря водата

    ВиК дойде да оправи проблема с водата във Въгларово и направо я спря. Така нашата читателка, която живее в хасковското село, описа куриоза. Тя обясни, че от 4-5 дни налягането в чешмите е слабо. А в неделя по обяд направо я спрели. Биляна се обадила на дежурния телефон на ВиК, откъдето й обяснили, че нямат ресурс за проблема им. Вечерта в неделя водата отново потекла, но отново едва едва.

    „От няколко дни почти няма налягане, а в по-високите къщи чешмите изобщо пресъхнаха“, обясни друг въгларовец – Сами Мустафа.

    Шефът на ВиК Тодор Марков заяви за Haskovo.net, че днес екипи на водното дружество отстранявали две аварии в селото. „Ако след това има проблем във Въгларово, нека се обадят“, допълни той.

    Днес по обед в селото имаше трима служители на ВиК. Те бяха приседнали на сянка пред селския магазин. Единият от тях излезе с куриозното обяснение, че чешмите във Въгларово пресъхнали заради... голяма авария по ул. „Стара планина“ в Хасково. Шефът на ВиК Тодор Марков подскочи, като чу какво обяснение са дали подчинените му. Той подчерта, че Въгларово се захранва от две помпени станции – от тази в „Болярово“ и от станцията в селото, така че няма как да има някаква връзка с улицата в Хасково. Марков обаче уточни, че през почивните дни приоритет за дежурните екипи са големите аварии, каквато имало в Горски извор.

    Ето и писмото на Биляна, което ни бе изпратено вчера:

    „От 4 дни водата в с. Въгларово тече много слабо. ВИК Хасково не реагира на проблема. В неделя, 23.08.15, "решиха" проблема" - спряха напълно водата. На въпроса ни защо няма вода и докога така, отговорът беше нямаме: Нямаме ресурс за вашия проблем.

    След като нямате ресурс от 3 дни, в неделя на кой малоумник му скимна да спре водата по обяд и какво става с дрехите в спрелите перални на хората? Или историята от миналото лято пак се повтаря - няма вода, няма проблем. Нищо, че ако не могат да отстранят аварията са длъжни да изпратят водоноска. ДА, ама Не. На село всякак може. И 10 дни без вода. Те, селяните, са свикнали и не се оплакват, правят го само по пейките между тях си."

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини