От х:

Днес в x:

Плажен волейбол: Завърши турнирът за купа "Емона", от днес играят за купата на кмета


След напрегнати финални срещи и обрати вчера следобед завърши националният турнир по плажен волейбол за юноши и девойки до 20 г. за купа "Емона". При момичетата във финалния двубой се изправиха двойката от Кърджали Теодора Стоянова - Натали Стефанова и тандемът от София - близначките Вили и Рая Ценови. Според схемата през първия ден на турнира същите двойки се срещнаха в квалификациите и създадоха драматичен мач пред многобройна публика, като след игра точка за точка в тайбрека се наложиха столичани. Почти по същия начин протече и финалната среща, при която Вили и Рая победиха с по-категоричен резултат. 
По стечение на обстоятелствата при юношите финалът също повтори мач от предишния ден. Миналогодишните победители в турнира Иван Замфиров и Валентин Хаджийски /от града - домакин/ се изправиха срещу националните състезатели Симеон Топузлиев и Димо Димов/от Кърджали и Пловдив/. Кърджалийската двойка надигра националите в първия ден, но на финала се случи обрат и със златните медали се окичиха Симеон и Димо. 
Купа "Емона" за победителите при юношите и девойките, медалите и много награди връчиха председателят на комисията по плажен волейбол към Българската федерация по волейбол Милко Багдасаров и собственикът на кораб-ресторант "Емона" Мирослав Шопов. 
Първенците от младежкото състезание получиха правото да влязат в основната схема на започващия днес национален турнир за мъже и жени по плажен волейбол за КУПАТА НА КМЕТА на Община Кърджали, който ще продължи до неделя.  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини