От х:

Днес в x:

Дъждът пощади Хасково, наводни Димитровград и Любимец

    Снощният проливен дъжд пощади Хасково, но наводни Димитровград и Любимец. Това става ясно от бюлетина на пожарната.

    Най-големи са щетите по новостроящата се зала на ул. „В. Друмев“ в Любимец, която се намира срещу гимназията. От общината възнамерявали да я открият в началото на септември, но за зла участ прогнозите може да не се сбъднат заради наводненията.

    Там има две зали – за борба и фитнес, както и комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, игрище за футбол на малки вратички и игрище за тенис на корт. Дъждът е наводнил само залата за фитнес, поясни пресаташето на общината Дияна Атанасова. Тя уточни, че щетите ще станат ясни след решение на комисията, която в момента прави опис. Ремонтът във фитнеса бил почти приключил. Вътре дори имало и уреди. Не се знае дали обаче те ще са годни за употреба, тъй като някои имат електроника. Новата спортна зала бе част от мащабен проект на община Любимец, който е на обща стойност 3 865 000 лв.

    В Любимец спасителите са отводнявали още гараж и две мазета на къщи. В Димитровград също са отводнявани две къщи, както и шахти. В областния град спасителите са реагирали само за премахване на клони. Още три сигнала за наводнения е имало и в Свиленград - на къщи и мазета.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини