От х:

Днес в x:

Полицаи застреляха чернокож младеж в Сейнт Луис, САЩ


Полицаи в Сейнт Луис застреляха чернокож тийнейджър, насочил срещу тях откраднат пистолет.
Началникът на полицията в града в щата Мисури Сам Дотсън съобщи, че младежът бил убит, докато полицаи се опитвали да проведат обиск в квартал с високо равнище на престъпност вчера сутринта местно време, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Двама заподозрени чернокожи изскочили през задната врата на взета на мушка къща.
Полицаите наредили на бегълците да спрат. Единият от двамата насочил пистолет към служителите на реда, които стреляли четири пъти по него и го убили.

Застреляният младеж бе идентифициран като 18-годишния Мансур Бол-Бей. Другият чернокож, който успял да избяга, също е тийнейджър.

Полицията установила, че огнестрелното оръжие на убития е крадено. На мястото бил открит кокаин.

Двамата полицаи, които застреляли чернокожия, са бели, съответно на 33 и на 29 години, с по 7-годишен стаж. Те са изпратени служебно в отпуска.

Десетки гневни хора се събраха на протест в Сейнт Луис малко след убийството. Те хвърляли камъни по полицаите, които отговорили със сълзотворен газ. Трима демонстранти били арестувани за блокиране на трафика на пресечка.

Случаят, който поражда риск от нов изблик на междурасово напрежение в Съединените щати, идва 10 дни след демонстрациите, с които бе отбелязана годишнината от убийството на невъоръжен чернокож тийнейджър Майкъл Браун от полицаи в предградието на Сейнт Луис - Фъргюсън, което предизвика вълна от съпътствани от насилие протести в цялата страна.
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини