От х:

Днес в x:

Концертът 100 години българско кино

Български изпълнители се събират в общ концерт по случай 100-годишнината на българското кино, която се отбелязва през цялата 2015 г.

Спектакълът ще е на 22 август във Фестивалния конгресен център на Варна, а в него ще прозвучат емблематични песни от кинокласики като „Осъдени души“, „Адаптация“, „Вчера“, „Козият рог“, „Таралежите се раждат без бодли“...

Заради вековния юбилей на българското кино на една сцена ще излязат Мариана Попова, Маргарита Хранова, Валди Тотев, Дони, Нети и много други естрадни и поп певци. Водещи на концерта в морската столица ще бъдат Искра Радева и Любомир Чаталов, които също ще пеят на сцената. За музикалния съпровод пък ще се погрижи оркестърът на Варненската опера заедно с китариста Иван Лечев, пианиста Живко Петров, тромпетиста Михаил Йосифов, басиста Веселин Веселинов-Еко.

В концерта ще участват и любими актьори от българското кино, но днес стана ясно, че Мариана Попова и Орлин Горанов ще се появят в дует. Те ще изпълнят „Хора и улици ” от филма „Момчето си отива” и „Закъснели срещи” от филма „Мъже в командировка”.

Една от от най-силните и обичани песни - ”Вървят ли двама” от филма „Козият рог”, ще бъде изпълнена солово от Марияна Попова.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини