От х:

Днес в x:

Търсят се учители и шивачки

17 учителски места са обявени в Бюрото по труда в Първомай към този момемнт. Въпреки, че се говори за недостиг на учителски кадри, очевидно криза в община Първомай няма. Ппочти половината  от тях - 8 са лекторски. Заявените часове са между 170 и 272 часа годишно, което между 4 и 8 часа седмично. По две от позициите са за учители по музика, по труд и техника и история. Останалите са география и изобразително изкуство.

7 са местата за възпитатели в различните образователни степени. Само една позиция е за старши учител начален етап и една за детски учител.

С наближаване на 15 септември се очаква обявяването на още учителски места.

За хора с висше образование има едно място за магистър фармацевт и 2 за помощник фармацевт.

Най-много работни места за лица без висше образование има за шивачки - 13. Други позиции за хора със средно професионално, средно общо и основно образование са 1 куриер, 1 касиер, 5 общи работници, 1 помощник, кухня, 1 сервитьор, 1 барман, 3 шофьори на тежкотоварни автомобили, 1 технически сътрудник, 4 екструдерист, 10 монтажници на електронни елементи, 2 монтажници за инсталиране на промишлено оборудване, 1 водач на селскостопански машини, 1 водач, мотокар.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини