От х:

Днес в x:

Университетът в Бъркли направи летен курс за „Игра на тронове”

Университетът в Бъркли включи в лятната си програма факултативен курс, посветен на сериала „Игра на тронове”.

Сайтът на университета съобщава, че курът е 6-седмичен и вече са се записали 27 студенти – така той става един от най-популярните летни курсове в Бъркли.

Темите са защо и как „Игра на тронове”  се превърна в глобален поп-културен феномен, както  и къде е мястото на сериала в историята и каноните на фентъзи жанра.

Специално внимание ще бъде отделено на сценария – вселената на героите и подхода на авторите към темите за политиката и обществото. Водещият курса - докторът по кинематография Джъстин Вакаро, ще говори за също за значението на секса в сюжета  и взаимната му свързаност с концепцията за властта в сериала.

„Игра на тронове” се излъчва от 2011 г.  Последният пети сезон го направи най-популярния сериал в историята на тв канала, като надмина по гледаемост „Клана Сопрано”. Фентъзи сериалът има 24 номинации за тазгодишните награди „Еми”, които ще бъдат връчени през септември.

В момента в Северна Ирландия вървят снимките за шестия сезон. Премиерата е през април 2016 г.

Сагата е по романа на Джордж Р. Р. Мартина „Песен за огън и лед”. Мартин, който досега е написал 5 от 7-те книги от поредицата, консултира сценаристите на проекта Дейвид Бениоф и Дениъл Вайс.

Източник: manager.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини