От х:

Днес в x:

Симеоновград натръшка борците на плажа в Шкорпиловци

    Невероятни успехи постигнаха боркините от симеоновградския клуб „Вълко Костов“ на IV Национален открит турнир по плажна борба, който се проведе на плажа в Шкорпиловци край Варна.

    Най-голям успех реализира Димитринка Сергиева. Тя се окичи със сребърен медал в категорията до 40 кг. Талантливата носителка на отличия от републикански първенства ще се състезава от септември за спортното училище „Стефан Караджа“ в Хасково.

    Другите две състезателки от Симеоновград – Минка Розалиева (до 30 кг) и Клавдия Колева (до 32 кг) пък се окичиха с бронзови медали. Момичета са абсолютни дебютантки в плажната борба, така че треньорът им Росен Бонев е повече от доволен.

    Състезанието на плажа бе изключително оспорвано. Участие взеха повече от 130 борци от 15 спортни клуба в цялата страна. Двубоите се играха пред зорките погледи на петима квалифицирани съдии. От тази година надпреварата в Шкорпиловци е включена в официалния календар на Българската федерация по борба.

    Плажната борба е все още млада дисциплина. Тя се практикува от 2004 година. Участват мъже и жени, като срещите се правят върху пясък в кръг с диаметър 6 метра.

    При атрактивното борете се носят бански костюми, вместо традиционните специалните трика за борба. Позволени са и спортни гащета за мъжете. Целта е да се събори противника на земята, да се изкара от тепиха или да се задържат раменете му притиснати към пясъка.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини