От х:

Днес в x:

Бивш заместник на кмета Иванов влиза в битка за стола му

    Бившият заместник-кмет на Хасково Минко Ангелов е една от петте номинации за кмет на общината на партията столетница. Това съобщи председателят на Общинския съвет на червените Иван Станчев.

    Тази вечер ще бъде определена датата на Общинската конференция, на която социалистите ще ще кажат окончателно кой от досега номинираните припознават за свой официален кандидат за градоначалник на областния център.

    С всички номинирани се водят разговори, поясни Станчев.

    Депутатът от БСП от Хасково Чавдар Георгиев посочи, че на 22-ри август със сигурност ще се знае името на този, които ще влезе в изборната битка.

    Самият Минко Ангелов също посочи, че като един от номинираните води разговори с работната група от БСП. Той уточни обаче, че не са обсъждани детайли около формата на кандидатурата му, ако в крайна сметка номинацията му стане и официална в края на август.

    Ангелов припомни, че навремето е бил член на БКП, но впоследствие не е подновявал членството си в БСП. „Трябва да направим нещо за смяната на властта в Хасково, защото настоящото управление ни води към крах“, посочи Минко Ангелов. Като бивш заместник на Георги Иванов той посочи, че ако двамата излязат един срещу друг в битката за градоначалническото кресло, ще е трудно, защото се познават добре, знаят си и слабите, и силните страни. Въпреки това Минко Ангелов е категоричен, че ще държи на джентълменска кампания, без удари под кръста. „Не искам да влизам в крайности, в отрицателна кампания, а ще се постарая да направя градивна битка“, посочи той.

    Въпреки, че още не е минала общинската конференция в Ивайловград, като един от най-сериозните претенденти на червените за кметското място там се очертава бившият кмет и ексдепутат Стефан Танев, посочи колегата му от 43 НС Чавдар Георгиев.

    Танев ще се изправи срещу наследничката на позицията си от близкото минало и посочена като кандидат от ГЕРБ за втори мандат - настоящата кметица Диана Овчарова.

    Народният представител коментира остро и поведението на настоящият кмет на Хасково Георги Иванов за събарянето на бившия затвор. „Възмутен съм от последните действия на кмета на Хасково за събарянето на паметник на културата. Това е поредния пример на беззаконие, характерно за кмета. Този кмет очевидно счита, че той е законът в Хасково и не се съобразява с нищо“, посочи Георгиев.

    Като цяло народният представител определи като трагично настоящото управление на държавата. По повод предложените от президента Росен Плевнелиев три въпроса за референдум, от които в последствие НС утвърди само един -за дистанционното гласуване по електронен път, депутатът направи оригинално сравнение с думите: Президентът получи два шамара и една целувка от управляващото мнозинство.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини