От х:

Днес в x:

В ДПС извадиха пищовите за изборите (допълнена)

Бурно предизборно събрание на ДПС с извадено оръжие се е провело снощи в Караманци, община Минерални бани, научи Haskovo.net. Местните трябвало да номинират кандидат за кмет на общината, както и общински съветници. Били предложени две имена – на сегашния кмет Мюмюн Искендер и на бившия му заместник Муса Чолак. След гласуването се оказало, че Искендер е получил 400 гласа, а опонентът му – нито един. Това нажежило обастановката, а синът на Чолак извадил пистолет и тръгнал към Искендер да се саморазправя. Заформило се масово меле, била повикана полиция. Униформените задържали сина на Муса Чолак, който извадил оръжие. Това разказа за Haskovo.net кметът на Баните, пряк участник в мелето.

Според Мюмюн Искендер депутатът Мехмед Атаман се опитва да наложи свои хора в Баните, за да може да им дърпа конците. Той обаче бил сигурен, че номерът на депутата няма да мине.

От МВР в Хасково потвърдиха за снощния инцидент, както и че има арестуван. Оттам допълниха, че мелето в Караманци все още се разследва и при установяване на други замесени лица, те също ще бъдат задържани.

Haskovo.net не успя да се свърже с депутата Мехмед Атаман, нито с Муса Чолак, но изразява готовност да им даде думата, ако искат да изразят своята гледна точка за скандала.

Тодор Кръшков

Допълнение: По-късно днес от МВР Хасково съобщиха официално за снощния скандал в Караманци. Според съобщението пистолетът е бил газов, а 20-годишният син на Чолак е стрелял два пъти във въздуха с него, с цел да защити баща си. Сигналът за скандала е бил подаден в 19.05 часа.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини