От х:

Днес в x:

Среднощен пожар изпепели ферма край Хасково

    Две прасета и болонка на име Жижи станаха на въглен при среднощна клада в стопанството на Павел Минчев. Имотът се намира в местността „Идимирли“ край Хасково, в близост до бившата Ерозия.

    По думите на собственика пожарът е умишлен и е предизвикан от негови съседи, с които от години имали вражда. Разприте, започнали преди 5-6 години, когато Павел си заградил имота – около 55 дка земя. Преди това комшиите използвали терена за пасище за своите животни.

    Опожаряването станало в неделя вечерта. Павел и жена му Мариана си тръгнали към 22 часа, а близо час по-късно им се обадили, че е станал пожар. Когато се върнали обратно, заварили животните изгорели като на барбекю. Добре, че други съседи навреме са забелязали пламъците и от пожарната са реагирали бързо, иначе щетите можеше да са още по-големи. В имота му има и постройка с около 30 т сено и фураж, 40 кокошки, около 10 зайци, 80 овце, кон, там е бил паркиран и джипът на собственика, който бил натоварен със сено. Не ми се мислеше какво щяхме да правим, ако всичко беше изгоряло, вайкаха се стопаните. Жижи беше много умно куче, през сълзи разказа Мариана, допълвайки, че са броили 700 лева за да го купят. Преди дори го гледали вкъщи. Животинката обаче е било на синджир до свинарника и не е могло да се отърве.

    В имота си Павел има общо 25 кучета, но злосторниците не са се сплашили. Едните са вързани, а другите ги пускам нощем, за да пазят, каза собственикът, напомняйки, че в съседство е ромската махала.

    Въпреки, че подозренията на Павел са, че пожарът е предизвикан от единия от комшиите му, доказателства за това няма. Не са открити запалителни материали. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за пожара се изясняват, казаха от полицията.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини