От х:

Днес в x:

Турция изпраща елитни части по границата със Сирия

Значителни сили от елитните турски военни части от специално подготвени командоси, наречени "бордо барети", са били разположени през последното денонощие в окръзите по 900- километровата сухопътна граница със Сирия, предаде БНР от Анкара.

Военна техника и оборудване също се прехвърлят към тези райони, за да се укрепи границата срещу "Ислямска държава".

Целта е засилване на националната сигурност за предотвратяване на физическото преминаване на джихадисти от терористичната групировка Ислямска държава, заяви правителственият говорител Бюлент Арънч и допълни, че е бил обсъден проект за националната сигурност,който включва оборудване със съответни системи за сигурност на определени критичните участъци от границата с най-новите технически средства за контрол.

Арънч отхвърли обвиненията,че Турция не e предприла достатъчно ефективни мерки в борбата срещу джихадистите.

Анализатори прогнозират,че е възможен обрат в турската политика в  сферата на сигурността след самоубийствения атентат в Суруч.

Турция вече е арена на нападенията на джихадистите и ще трябва да преценява опциите си за борба срещу заплахата от „Ислямска държава“ и във вътрешен,и в регионален аспект ,коментират те.

Междувременно,руската туристическа агенция “Ростуризъм” е препоръчала на руските граждани да не посещават областите на Югоизточна Турция. 

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини