От х:

Днес в x:

Заспал турчин с Мицубиши помля бус и пикап до Хасково, двама в болница

    Турски шофьор помля с мощното си Мицубиши два автомобила – бус и пикап на Е-80 точно до разклона за село Стамболийски малко след 8 часа тази сутрин. Двама са пострадалите в тежкия инцидент – водачът на пикапа Бойко и жена от турската кола.

    Шофьорът на буса, превърнат в платформа, върху която бе натоварен малък багер, разказа, че турчинът вероятно е заспал зад волана. “Карах бавно, с около 60 километра в час, когато видях, че Мицубишито без причина навлезе в моята лента и продължи право насреща. Не мога да преценя каква беше скоростта му, но не беше безумно висока. Свих плътно вдясно и натиснах клаксона. Онзи май се окопити, но вече беше късно. Блъсна ме и буквално отнесе лявото колело на буса. После връхлетя върху пикапа зад мен и го помля. Направо го отнесе в канавката”, разказа Георги.

    Зад буса с багера се движел служебен пикап на димитровградска фирма. Водачът му – Бойко, бе откаран в болницата. Там го изпратиха на рентген поради съмнения за счупена ключица. Жената от турската кола пък има счупени ръка и крак, обясниха от Спешното.

    Поради тежкия инцидент движението по Е-80 бе спряно, автомобилите се насочваха по обиколен маршрут по Околовръстното на Хасково.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини