От х:

Днес в x:

Избистрят мътилката в чешмите на симеоновградчани до края на деня

    До края на деня от чешмите на Симеонвоград водоповадаването ще бъде нормализирано е ще текне бистра вода. Това обеща пред областния управител и кмета Пейчо Стайков шефът на ВиК Хасково Тодор Марков.

    Работна среща по проблемите с водоснабдяването на Симеоновград свика областният управител Добри Беливанов заради много сигнали от жители на града през последните дни, че от чешмите им тече не вода, а тъмнокафява течност. Симеоновградчани се жалваха, че водата им е негодна дори за поливане.На всичкото отгоре от вчера част от чешмите в града напълно пресъхнаха.

    Мътилката от чешмите са вследствие на ремонтни дейности, чиято цел е именно подобряването на качеството на водата в града, обясни ВиК шефът.

    Марков разясни, че вече са почистени кладенците и са подменени помпите, а мътилката във водата е от хидравличните удари.

    До края на днешния ден изцяло ще бъде възстановено водоподаването. Управителят на ВиК Хасково увери, че извършените дейности значително ще подобрят качествата на водата.

    В момента се извършва предпроектно проучване за изграждането на пречиствателната обезманганителна станция в Симеоновград, което по думите на управителя на ВиК е единственото кардинално решение на проблема.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини