От х:

Днес в x:

Хасковлии стъписани от “талибани” в центъра, оказа се конвой от линейки за Сирия

Изображение 1 от 12

    “Конвой 68” - 9 английски линейки, мина през Хасково на път за Сирия тази сутрин. Специализираните автомобили са пристигнали през нощта или призори, а брадатите им шофьори и пасажери в центъра пред хотел “Аида” стъписаха ранобудните граждани, които помислили, че има десант на талибани.

    От екипа на конвоя отказаха да разговарят с медии, въпреки че се държаха подчертано любезно. От надписите на линейките обаче се разбира, че те са дарение от две организации на сирийци, които живеят в Лондон. “Сирия 10” и “Ръка за ръка за Сирия” са осигурили реанимобилите в помощ на страдащите им сънародници в родината. “Нахрани едно семейство в Сирия за 50 паунда на месец”, гласи един от надписите на линейките. Друг надпис съобщава, че 12.2 милиона сирийци, половината от които деца, се нуждаят от помощ. Изписани са и номерата на телефоните, на които може да се направи дарение.

    Според откъслечната информация сирийците лондончани възнамеряват да откарат специализираните автомобили до турско-сирийската граница, където да ги предадат на сънародниците си.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини