От х:

Днес в x:

Токови удари морят половин Хасково, EVN : профилактика

Токови удари се стоварват върху няколко хасковски квартала от северната част на града, сигнализираха притеснени читатели на Haskovo.net. От няколко дни захранването в домовете гаснело без предупреждение, после се включвало за по 2-3 секунди и пак гаснело. И така по 5-6 пъти на ден, пише Иван от кв. "Дружба" 1. От разговори със съседи разбрал, че такова е положението в обширния триъгълник между улиците "Стара Планина", "Дунав" и бул. "Раковски". От разговори с колеги пък научил, че на същото дередже са и други райони, все в северната част на града. Тези токови удари са унищожители за електроуредите, като вече има „изгорели“ при това със скъпа техника, жалват се потърпевши.

Много от тях загрели телефоните на EVN с търсене на някакво обяснение. Не получили такова защото „.. по никакъв начин човек не може да направи връзка с ЕВН, да зададе въпрос или потърси обяснение. Телефонът за връзка с компанията е в Пловдив, включват те и чакаш на изчаквателен режим докато ти затворят или те пратят в трета глуха“ афектирано обяснява Иван.

Освен търсене на сметка, хората искат да им се отговори на резонния въпрос - до кога ще продължава това? Някои се чудят дали това не е прелюдия към режим на тока, други съвсем практично питат дали да се оборудват с юпиеси или други защитни джаджи.

Въпреки петъчния ден бяха открити за коментар и склониха да отговорят на въпросите на Haskovo.net. Според енергото нищо страшно не е станало-това е обичайна практика в началото на лятото. „Извършваме планова профилактика на енергийна подстанция която отговаря за захранването на въпросния район. Правим го с партньорство с колегите от ЕСО /Енергийния системен оператор/“ обясни пиарът Крум Косев. Според него кратките включвания и изключвания са с цел гражданите да бъдат държани пределно малко време без ток, докато текат тестовете. Своеобразната дискотека „светне-гасне“ ще свърши до няколко дни, обещаха от EVN. И успокоиха, че профилактиката от този тип няма да се провежда в другите участъци от града.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини